Lessen

Naast onze gezellige tochten langs landbouwwegen, fietspaden en vaartwegen worden er in de wintermaanden tal van lessenreeksen gegeven, voornamelijk in Lommel en Leopoldsburg.
Voor data en uren, bekijk onze berichten: http://www.all-inline.be/blog/

Onze initiatielessen gaan doorgaans van start in september, zowel voor beginners als voor gevorderden. Na een 20-tal lessen kan je al aardig overweg met skates.

In een familiale sfeer leer je skaten, waarbij je vooral geholpen wordt om vertrouwen te krijgen op inline-skates. De nadruk ligt hierbij op veiligheid en verkeersbehendigheid zodat je later met een gerust gevoel op de openbare weg kan skaten. Je leert op verscheidene manieren stoppen, uitwijken en draaien, tot zelfs achterwaarts skaten. Op het einde van de initiatielessen kan je het „rolschaats-vaardigheidsattest“ van de Vlaamse Trainer School behalen.

Freestyle slalom is artistiek skaten in je eigen stijl, met als enige hulpmiddelen een vlakke vloer en kegeltjes. Bij de freestyle-lessen leer je allerhande skatetechnieken. Al doende krijg je een betere houding op je skates en gaat je gevoel voor evenwicht flink vooruit.

Tenslotte organiseert All-Inline vzw voor de liefhebbers workshops over snelskaten of skeeleren (dat veel op langebaanschaatsen lijkt).